Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Makeup trends Φθινόπωρο-Χειμώνας 2017


Όλες οι νέες τάσεις στο μακιγιάζ

Makeup trends Φθινόπωρο-Χειμώνας 2017

Τα trends της  σεζόν όπως παρουσιάστηκαν στις διαθνείς πασαρέλες, επιτάσσουν "ζεστές" αποχρώσεις, έντονο βλέμμα, μεταλλικές υφές, φωτεινά χρώματα και λαμπερή επιδερμίδα.


Γενικά κυριαρχεί μια όρεξη για αλλαγές στις τάσεις του μακιγιαζ φθινοπωρο χειμωνας 2017. Ενώ ακόμα από τις προηγούμενες σεζόν επικρατεί η φυσική ομορφιά, οι νέες τάσεις του μακιγιάζ φθινοπωρο χειμωνας 2016-2017, φαίνεται να περνάνε σε ένα μεταβατικό στάδιο. Φυσικά και ψεύτικα στοιχεία συνδυάζονται πλέον, με τον καλύτερο τρόπο, για το ιδανικό αποτέλεσμα του μακιγιάζ.
Η ανάγκη για φουτουριστικές προσεγγίσεις έχει αγγίξει τον καλλιτεχνικό χώρο το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωμα αυτόν τον χειμώνα. Σε όλα τα runways έβρεχε λάμψη, σαν να μην υπήρχε τίποτα άλλο στον κόσμο! καθώς τα glitter κατατάσσονται στη κορυφή για τις τασεις μακιγιαζ φθινοπωρο χειμωνας 2017. Δεν ξεχνάμε ότι αυτή η λάμψη μας θυμίζει τη δεκαετία του ’80. Τότε, πρώτος ο Ralph Lauren πυροδότησε όλα τα κομμάτια του με πάρα πολύ γκλίτερ και λούρεξ – το είδαμε και στη μοδα Φ/Χ 2017.
Επίσης, την ίδια δεκαετία έκανε την εμφάνισή του το disco style που χαρακτηριζόταν από φανταχτερά χρώματα και γυαλάδα στα ρούχα και το μακιγιάζ. Αυτό το το look θα το δούμε ανανεωμένο τη σεζόν Φ/Χ 2016/2017.
Οι διάσημοι makeup artists έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να προσαρμόσουν γκλίτερ και φανταχτερά χρώματα στη φυσική ομορφιά που επικρατεί ξανά στις τάσεις του μακιγιαζ φθινοπωρο χειμωνας 2017.  Από την άλλη μεριά τα gothic lips και οι έντονες γεωμετρικές γραμμές στα μάτια έχουν κάνει μία δυναμική επιστροφή στη μόδα του μακιγιάζ φθινοπωρο 2016 χειμωνας 2017. Ας δούμε όμως όλες τις τάσεις αναλυτικά!

Τασεις Μακιγιαζ Φθινοπωρο Χειμωνας 2017

#1. Glitter για Λάμψη

Emanuel Ungaro, Burberry, Atelier Versace


Emanuel Ungaro, Giambattista Valli, John Richmond
Είναι αυτή η λάμψη που κυριάρχησε σε πολλά fashion shows. Αυτό το εντυπωσιακό υλικό του μακιγιάζ θα γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του χειμερινού νεσεσέρ μας. Θέλει προσοχή στο να μην το παρακάνεις όμως!
Anyway, ένα πολύ ενδιαφέρον σημείο που είδαμε φέτος με glitter είναι κάτω από τη γραμμή των φρυδιών. Το είδαμε φορεμένο από την Gigi Hadid στην collection Giambattista Valli φθινόπωρο χειμώνας 2016-2017.
#2. Διάφανα Πρόσωπα & Φυσικό Μακιγιάζ

Peter Pilotto, Jason Wu, Balenciaga




Dolce Gabbana, Balmain, Isabel Marant
Το καλό είναι ότι τα διάφανα πρόσωπα και το “Makeup no Makeup” εξακολουθούν να είναι στη μόδα. Μετά το καλοκαίρι όπου το μαύρισμα αρχίζει και ξεθωριάζει, είναι η καλύτερη εποχή να δοκιμάσεις αυτό το μακιγιάζ.  Highlighters, shimmering τόνοι και χρυσή ή coppery σκιά ματιών είναι αρκετά για να αναδείξει κανείς αυτό το φυσικό και όμορφο πρόσωπο σε ένα Φθινοπωρινό μακιγιάζ . Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό το διάφανο μακιγιάζ συνδυάστηκε με διάφανα χείλη ενώ σε κάποιους οίκους το είδαμε και με κόκκινα ή σκούρα κραγιόν.

#3. The statement eyeliners

Nicole Miller, Jeremy Scott, Elie Saab




Kenzo, Oscar de la Renta, Giamba
Ενώ κάποιοι makeup Artists επέλεξαν να μη χρησιμοποιήσουν καθόλου eyeliner στο μακιγιάζ τους, κάποιοι άλλοι επένδυσαν στις έντονες και παχιές γραμμές που ξεφεύγουν από τα γνωστά μακιγιάζ, δημιουργώντας έτσι τα statement eyeliners.
 To 2017 γίνεται σαφές το παιχνίδι με το eyeliner. Μπορείς πια να τραβήξεις έντονα μαύρες και τριγωνικές γραμμές εξωτερικά των ματιών για το πιο γατίσιο μάτι ever, όπως είδαμε από την Pamella Roland. ‘Η ακόμα και να βάλεις το eyeliner στη φυσική γραμμή των ματιών. TRUE!
Τα χρώματα eyeliner που θα επικρατήσουν στο μακιγιαζ φθινοπωρο χειμωνας 2017 είναι το μπλε και το μαύρο. Μπορούμε να πούμε ότι το άκουα-μπλε που το είδαμε εντυπωσιακά από τον Jeremy Scott μας παρέπεμψε – όπως και το όλο look σε καλοκαίρι. Λες αυτός ο χειμώνας να είναι περισσότερο καλοκαίρι;!!!

#4. Έμφαση στις Βλεφαρίδες



Emporio Armani, Paul & Joe, Anna Sui
Twiggy lashes Style: Carven, Nina Ricci, Cristian Dior
Οι τάσεις του μακιγιάζ κρατούν την ισορροπία μεταξύ του ψεύτικου και του φυσικού κι αυτό αποδεικνύεται από τον τρόπο που επανήλθε στη μόδα η καραψεύτικη βλεφαρίδα. Ψεύτικες βλεφαρίδες με χρώμα ή/και μήκος δίνουν ένα τελείως bold look στα διάφανα φυσικά πρόσωπα των μοντέλων.
Ακόμα, αγαπήσαμε ξανά τις εντυπωσιακές α la Twiggy βλεφαρίδες που είδαμε είδαμε στους οίκους Carven, Nina Ricci και Christian Dior.

#5: The Smoking Appeal

Alberta Ferretti, Blumarine, Bottega Venera




Chanel, Givenchy, DSquared2
Ένα τόσο κολακευτικό μακιγιάζ είναι δύσκολο να λείπει από τη μόδα. Κάθε χρόνο όμως το βρίσκουμε ανανεωμένο. Αυτή τη σεζόν υπάρχουν πολλές επιλογές για smokey eye make up όπως είδαμε στα fashion week. Από full lid cat eye και έντονα μαύρα μάτια, όπως είδαμε στους οίκους Saint Laurent και DSquared2 αλλά και τα τελείως φυσικά smokey μάτια με απαλή καφέ σκιά που αναδεικνύειουν τη φυσική ομορφιά.
Το διαφορετικό στο smokey μακιγιαζ φθινοπωρο χειμωνας 2017 είναι τα patterns που είδαμε από τους οίκους Chanel και Carmen Marc Valvo. Εφαρμόζονται σε όλο το άνω βλέφαρο έως το φρύδι και δημιουργούν εξαιρετικά εφέ.

#6. Η επιστροφή του Fluo Makeup


Thom Browne, Paco Rabnne, Fendi
Σαν να μην έφταναν όλες οι άλλες νέες τάσεις κάποιοι makeup artists επέλεξαν neon/fluo χρώματα για εκκεντρικά μακιγιάζ. Οι σχεδιαστές Paco Rabanne και VFiles δε δίστασαν να παρουσιάζουν τα γαλάζια χείλη (τα γαλάζια και μπλε είναι χρώματα που θα παίξουν πολύ στη μόδα φθινόπωρο χειμωνας 2016-2017). Από τους Fendi και Emanuel Ungaro είδαμε τα χρώματα του ουράνιου τόξου.
Ενώ, από τους Olympia Le-Tan, Jill Stuart, Jeremy Scott, Thom Browne και MGSMείδαμε την επιστροφή του 1980 makeup look όπου τα μοντέλα τους συγκλόνισαν τα runways με ηλεκτρίκ μάτια και χείλη.

#7. Gothic Chic Lips



Rodarte, Marni, Gareth Pugh
Χαρίζοντας άμεσα χαρακτήρα στα πρόσωπα, το σκούρο κραγιόν έγινε γρήγορα το αγαπημένο των σχεδιαστών και makeup artists.
Μαύρο ή δαμασκηνί, ματ ή glossy, τα gothic chic lips έδωσαν το στίγμα τους σε πολλά fashion shows αποδίδοντας ένα ελκυστικό αλλά και αυστηρό ύφος.

#8. Χρώματα στα Χείλη



Gucci, Prada, Mary Katrantzou
Το κλασσικό κόκκινο κραγιον σε φωτεινές και πιο κρασιού αποχρώσεις παραμένει στη μόδα του μακιγιάζ.  Εντυπωσιαστήκαμε με τα κόκκινα κραγιόν που παρουσίασαν οι οίκοι Mary Katrantzou και Max Mara. Είδαμε όμως ακόμα ροζ σε πολλές αποχρώσεις και πορτοκαλί χρώματα στα χείλη γι αυτή τη σεζόν. Φορέθηκαν κυρίως σε διάφανα φωτεινά πρόσωπα.

#9. Vinyl Makeup



Christian Dior, Peter Pilotto, Max Mara
Ένα άλλο παιχνίδι του μακιγιαζ φθινοπωρο χειμωνας 2017, μεταξύ του φυσικού και του ψεύτικου, είναι τα vinyl χείλη και μάτιαUltra wet-glossy lips & lids συνδυασμένα με shimmery σκιές φορέθηκαν στα μοντέλα για ένα ακόμα λαμπερό αποτέλεσμα μακιγιάζ κάτω από τα φώτα, που χαρακτηρίζει τη σεζόν.

#10. Graphic Θεατρικά Μάτια



Anthony Vaccarello, Giamba, Philipp Plein
Τόσο θεατρικά μάτια έχουμε καιρό να δούμε στη μόδα του μακιγιάζ. Αφού όμως αυτή η σεζόν έχει μία κλίση προς το αφύσικο μπορούμε να το δικαιολογήσουμε και να παίξουμε με τα πιο έντονα Graphic Θεατρικά Μάτια. Σκληρές γραμμές, χωρίς σβησίματα στα τελειώματα και διάφορα διακοσμητικά στοιχεία έδωσαν αυτό το σκληρό αποτέλεσμα που θα γίνει must για καλλιτεχνικές εμφανίσεις.

 #11. Το Λευκό στα Μάτια


Phillip Lim, Alexis Mabille, Antonio Marras

Το λευκό χρώμα κάνει ένα δειλό βήμα επιστροφής στη μόδα του μακιγιάζ. Ο  Phillip Lim έβαλε στις κάτω βλεφαρίδες λευκό για για να δείχνουν τα μάτια μεγαλύτερα. Στον οίκο Alexis Mabille είδαμε τον συνδυασμό από λευκή σκιά και μαύρο eyeliner σε καθοδικές γραμμές όπως στη δεκαετία του 20. Ενώ, από τον οίκο Antonio Marras, λευκά άνω βλέφαρα συνδυάστηκαν με βαθιά κόκκινη σκιά κάτω από τα μάτια και στα χείλη.

#12. Τα φρύδια αλλάζουν χρώμα και σχήμα

Max Mara, Saint Laurent, John Galliano

Εδώ και καιρό είχαμε προβλέψει ότι τα φρύδια αλλάζουν χρώμα. Φεύγει πια αυτό το σκληρό μακιγιάζ με μαυρο ή καφέ. Τα φρύδια στο μακιγιαζ φθινοπωρο χειμωνας 2017 γίνονται χρυσά, ανοιχτόχρωμα ή ακόμα και bleached. Φρύδια που καλύφθηκαν και έγιναν ένα με τη σκιά των ματιών είδαμε στο smokey eye του Saint Laurent. Τα φρύδια αυτή τη σεζόν μπορούν να έχουν το εντελώς φυσικό τους χρώμα ή σχήμα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όσοι επιθυμούν την αναδημοσίευση αναρτήσεων από τo blog να αναγράφουν το όνομα του blog με το σωστό link.
Σας ευχαριστούμε πολύ.

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...