Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟΞΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ

Εξαιρετικά επικίνδυνα καθημερινά καλλυντικά στο σπίτι μας!
Δηλητηριώδη καθημερινά καλλυντικά μας υπόσχονται καλύτερη ζωή και προετοιμάζουν τον θάνατο μας!
Δείτε τα!


Πόσο τοξικό είναι το μπάνιο σας;
Έρευνα – σοκ στις HΠA: καρκινογόνα κοκτέιλ στα καλλυντικά
PAT THOMAS
Κρέμες σώματος, αφρόλουτρα, βαφές μαλλιών, σαμπουάν, αποσμητικά, οδοντόκρεμες… Ο κατάλογος είναι μακρύς.
Πόσα καλλυντικά προϊόντα χρησιμοποιούμε καθημερινά και πόσο ασφαλή είναι για την υγεία μας;
Πολλά από αυτά δεν έχουν καν δοκιμαστεί ώστε να επιβεβαιωθεί ότι είναι απολύτως ακίνδυνα.
Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά εννέα κατά μέσο όρο είναι τα προϊόντα προσωπικής περιποίησης που χρησιμοποιούμε καθημερινά.
Όλα μαζί, περιέχουν 126 διαφορετικά συστατικά.
Πολλά από αυτά μάλιστα δεν έχουν δοκιμαστεί ώστε να διαπιστωθεί η αντίδραση του δέρματος – για παράδειγμα, αν προκαλούν ερυθρότητα ή εξανθήματα – και οι μακροχρόνιες επιδράσεις τους στον άνθρωπο ή στο περιβάλλον.
Λόγω της απουσίας αυτών των ελέγχων, η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), σε μια ενέργεια χωρίς προηγούμενο, εξέδωσε προειδοποίηση στη βιομηχανία καλλυντικών ότι… είναι καιρός να αρχίσει να ενημερώνει τους καταναλωτές ότι τα περισσότερα είδη προσωπικής φροντίδας δεν έχουν δοκιμαστεί για την ασφάλειά τους.
Αυτό που κυρίως απασχολεί τους επιστήμονες στη FDA και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις είναι οι τυχόν επιδράσεις στον άνθρωπο και στο περιβάλλον από την τακτική χρήση αυτού του «κοκτέιλ» των καλλυντικών.
Πολλές από τις ουσίες που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή των καλλυντικών προϊόντων απορροφώνται από το σώμα και στη συνέχεια μπορεί να αποθηκευτούν στον λιπώδη ιστό, στο συκώτι, τους νεφρούς, τα όργανα αναπαραγωγής και τον εγκέφαλο.

Υστερία;
H βιομηχανία καλλυντικών κάνει λόγο για αδικαιολόγητη υστερία, όμως οι επιστήμονες απαντούν ότι εντοπίζουν βιομηχανικούς πλαστικοποιητές όπως τα φθαλάτη στα ούρα, συντηρητικά (όπως τα Parabens) σε ιστό όγκων μαστού, αντιμικροβιακές (Triclosan),αλλά και χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στην αρωματοβιομηχανία (π.χ. ξυλένιο) σε μητρικό γάλα.
Άλλωστε, η ιατρική έρευνα έχει αποδείξει ότι τα αρώματα μπορεί να συνδεθούν με το άσθμα, οι καθαριστικές ουσίες στα σαμπουάν μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στον ιστό του ματιού, ενώ οι βαφές μαλλιών πιστεύεται ότι αυξάνουν τις πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου στην ουροδόχο κύστη αλλά και λεμφώματος.
Κι αν όλα αυτά σάς φαίνονται πολύ δραματικά, ρίξτε μια ματιά στον  πίνακα… Δείτε τα γραμμένα αναλυτικά κάνοντας κλικ επάνω του...

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ 12/11/2005 www.tanea.gr
 
Η συγκεκριμένη έρευνα δημοσιεύτηκε στα Νέα το Σαββατοκύριακο, μεταξύ 12 και 13 του Φεβρουαρίου του 2005.
Απο τότε δεν έγινε τίποτα για να σταματήσει αυτό το τρομερό σκάνδαλο.
Μωρά αλοίφονται απο τις ανυποψίαστες μαμάδες με τρυφερά αρωματικά φαινομενικά αγνά προιόντα.
Άνθρωποι τυπικοί στην πρόληψη της υγείας τους φροντίζουν την στοματική υγεινή τους, κορίτσια ακούνε τα περιοδικά life style και επιμένουν να φροντίζουν τα μαλλιά τους με “περιποιητικά” προιόντα για λάμψη και υγεία!
Η μεγάλη κοροιδία βρίσκεται στο γεγονός ότι όχι μόνο αυτά τα προιόντα εξακολουθούν και πωλούνται σε όλον τον πλανήτη, ότι όχι μόνο πλασάρονται ως δείκτες της κοινωνικής μας καταξίωσης, αλλά μας υπόσχονται και το κυριότερο αγαθό.
Την υγεία.
Και παίζουν μαζί της, σαν να ήμαστε ήρωες σε video game.
Ένα πολύ χρήσιμο επίσης άρθρο για τα επικύνδινα καλλυντικάείναι αυτό του fe-mail.gr

Ελέγχετε πάντα τα συστατικά στα προϊόντα που χρησιμοποιείτε ,  ακόμη  κ αν δεν σας φαίνονται ύποπτα,  η ακόμη κ αν  έχουν πιστοποιήσεις < eco label > και προέρχονται από γνωστές  εταιρείες  φυσικών-φυτικών  καλλυντικών .
Ένα χρήσιμο site για να ελέγχεται τα διάφορα συστατικά είναι το ιταλικό http://www.biodizionario.it/
Δε χρειάζεται να γνωρίζετε ιταλικά για να το συμβουλευτείτε.
Απλά πατήστε στο γράμμα από το οποίο αρχίζει το συστατικό και θα εμφανιστεί η λίστα με όλα τα συστατικά που αρχίζουν από το γράμμα αυτό και δίπλα η αξιολόγηση που γίνεται ως εξής.
►δυο πράσινα μπαλάκια : το συστατικό είναι εντελώς αθώο και ευεργετικό
►ένα πράσινο μπαλάκι: το συστατικό είναι αποδεκτό
►κίτρινο μπαλάκι: το συστατικό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε κάποιους αλλά μπορεί να παραβλεφθεί ειδικά όταν είναι ένα από τα τελευταία συστατικά του προϊόντος ( το κίτρινο μπαίνει συνήθως σε συστατικά που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες σε αλλεργικούς)
►ένα κόκκινο μπαλάκι: το συστατικό μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα εκτός και αν είναι το μόνο ανάμεσα στα συστατικά ή σε πολύ μικρή ποσότητα (από τα τελευταία στη σειρά των συστατικών)
►δυο κόκκινα μπαλάκια: ότι το συστατικό είναι απαράδεκτο και πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγεται
Φανταστείτε το “αγνό” σαμπουάν ή η κρέμα που αγοράζετε για το παιδί σας να είχε την εξής προειδοποιητική ετικέτα “Παιδιά που το χρησιμοποιούν ζουν λιγότερο” ή “Χρήση σε βρέφη προκαλεί καρκίνο του πνεύμονα”.
Αυτομάτως θα το αποφεύγατε.
Και όμως, έχουμε τρεις οικογένειες συστατικών που απαντώνται στα κύρια παιδικά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ¨κρυφά καρκινογόνα¨ή υπεύθυνα για καρκινογενέσεις ή ευθέως καρκινογόνα.
Παρ’ όλες τις προσπάθειες επιφανών ανθρώπων και επιστημόνων να ανακόψουν ή έστω να περιορίσουν την κυκλοφορία τους αυτά τα προϊόντα κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα και μάλιστα με παραπλανητικές διαφημίσεις.
Αυτό συμβαίνει με μια σειρά τεχνάσματα που προκαλούν θυμηδία:
1. Ενώ η περιβόητη FDA της Αμερικής έχει στα χέρια της τις μελέτες που αποδεικνύουν τις βλαβερές συνέπειες, δεν μπορεί να επιβάλλει προειδοποιητικές σημάνσεις για τον εξής απίστευτο λόγο: Πανίσχυρες Εμπορικές ενώσεις μπλόκαραν παρόμοιες εισηγήσεις με την αιτιολογία “Προστασίας του ελεύθερου και ίσου ανταγωνισμού!”.
Αυτό διότι οι αρχές δέχτηκαν πως η σήμανση στα βλαβερά προϊόντα θα τα έφερνε σε δεινή θέση έναντι των πιστοποιημένα βιολογικών προϊόντων που δεν περιέχουν τις αντίστοιχες βλαβερές ουσίες.
Οργισμένος ο γερουσιαστής Edward Kennedy δήλωσε ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της FDA πως οι εταιρείες καλλυντικών (cosmetics) διεκδικούν κάλλιστα μια θέση στο μαύρο βιβλίο όπως η βιομηχανίες καπνού, βάζοντας τα κέρδη πάνω από τη δημόσια υγεία!
Ειρωνεία, αλλά οι βιομηχανίες καπνού έχουν συλλήβδην την προειδοποίηση σε κάθε προϊόν, για να μην υπάρχει αντίστοιχο πρόβλημα “αθέμιτου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος”.
2. Οι δύο πανίσχυρες Αντικαρκινικές Ενώσεις της Αμερικής, η federal National Cancer Institute και η ΜΚΟ American Cancer Society, έχουν στα χέρια τους τρανταχτά στοιχεία που συνδέουν παιδικά προϊόντα με τα γεωμετρικά αυξανόμενα κρούσματα παιδικού καρκίνου τις τελευταίες δεκαετίες.
Σιωπούν όμως για τον απλούστατο λόγο ότι οι κύριοι χορηγοί τους, με 6ψήφια ποσά ετησίως, είναι οι μεγάλες εταιρείες παραγωγής παιδικών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης.
3.Απόκρυψη ή έφεση σε μελέτες με σκοπό την κωλυσιεργία απαγόρευσης ή ακόμα και ανακοίνωσης αποτελεσμάτων: Η παιδική πούδρα για παράδειγμα ενοχοποιείται σύμφωνα με μελέτες για μια σειρά ασθενειών έως και καρκίνο του πνεύμονα! Πόσοι από εμάς έχουν γνώση γι’ αυτό;
Η μεγαλύτερη απειλή όμως είναι η δική μας απάθεια. Η εύκολη λύση του super market που μας ωθεί μέσα σε μια μηχανική διαδικασία να ρίχνουμε στο καλάθι και στο σπίτι μας μια χημική βόμβα.
Η αντίδραση μας είναι αυτονόητη: Λίγα δευτερόλεπτα σκέψης και έρευνας πριν την όποια αγορά.
Ιδιαίτερα στα παιδικά προϊόντα η ευθύνη μας είναι τεράστια.
Τα παιδιά είναι ανυπεράσπιστα και επαφίονται στις δικές μας επιλογές.
Τον εαυτό μας μπορούμε να τον καταστρέφουμε.
Τα παιδιά όχι.
Δεν έχουμε το δικαίωμα και δεν υπάρχει καμία δικαιολόγία για δική μας ολιγωρία ή οκνηρία.
 
Δείτε τον κατάλογο των καρκινογόνων καλλυντικών, σαμπουάν, κρεμών κλπ.
Δείτε εδώ κι άλλα προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά στα σπίτια μας, και μπορουν να είναι πολύ επικίνδυνα:










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όσοι επιθυμούν την αναδημοσίευση αναρτήσεων από τo blog να αναγράφουν το όνομα του blog με το σωστό link.
Σας ευχαριστούμε πολύ.

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...